Kursverksamhet

 

Att gå kurs med sin hund är inte för att få “pli” på sin hund men att skapa en god relation och framförallt för att du som husse eller matte och din hund ska få ett riktigt gott hundliv. Ett liv som för hunden handlar om att leva inom givna ramar, som begränsar men som också ger frihet och glädja. Om du som hundägare vet hur du ska göra och vad du kan förvänta dig av din hund har du de bästa förutsättningarna för ett gott hundliv. När din hund vet vad som förväntas av den och var gränserna går mår den bra och kan känna sig trygg. Ett liv för dig som hundägare som innebär att din hund vill samarbeta med dig och den uppträder allmänlydigt. Med en valpkurs eller allmänlydnadskurs (grundkurs) kommer du igång och får mängder med tips och kunskap. 

 

Alla våra kurser grunder sig i kommunikation, relation och lydnad.

För att gå kurs hos oss (eller vilken som helst annan brukshundklubb) måste du vara medlem.
  

Vi tränar alltid med positiv förstärkning, enligt Inki Sjöstens fyrklöver; alltså belöning med röst, beröring, godis och/eller lek med kamp eller boll. 

 

Varje vår och höst samlas instruktörerna för planering av terminens kurser. Eftersom vi är en ideell verksamhet är antal kurser samt kurstyp helt beroende på hur många instruktörer vi har tillgång till vid kursstart. Därför är det inte säkert att alla kurstyper kommer att anordnas just denna säsong. 

 

 

 

När en kurs är planerad, läggs info om anmälan ut på hemsidan. Vi annonserar aktuella kurser på vår FB-sida och här på hemsidan under "aktuella kurser”. Kursen och anmälningsformuläret finns ute tills den blir fullbokad. Kommer det in fler anmälningar än vi har plats till så tar vi dem i turordning. Efter att kursen är fullbokad får du reda på om du kom med eller inte. En inbjudan med alla detaljer kring kursen, som starttid och vad du behöver ha med dig, kommer i god tid före kursstart.

OBS! Vi tar inte emot förhandsanmälningar till kurser! Endast de kurser som finns ute på sidan Aktuella kurser går att anmäla sig till. Vill du ha reda på när kurser startar så anmäl dig till kursbevakning här till höger.

  

 

Samtliga kurser på Skurups Bk anordnas i samarbete med Studiefrämjandet och vår kurslitteratur kommer från SRI-publikation AB